Snu telefonen for å vise siden

Slik redder du kundemøtene med god kaffe

Gi kunden en god kaffeopplevelse og sørg for at de kommer tilbake for mer.

Cure prosess

I en travel hverdag, inn og ut av møter, får vi i oss mye dårlig kaffe. Kaffen er viktig for oss nordmenn. Vi topper faktisk listene over land med størst interesse for kaffe. I tillegg har vi ekstra stor glede av noe varmt i kroppen i disse kalde dager.

Cure har lagt sin elsk på espressoen. Med riktig utstyr, mengdemåling og de perfekte bønnene, gir de både seg selv og kunden en fantastisk opplevelse - noe som veldig ofte resulterer i at de besøkende går smilende ut.

- Da vi studerte i Italia, opplevde vi en helt annen kaffekultur. Ofte ble vi møtt med fantastiske smaker der vi kjente at kaffen var laget med kjærlighet. Det inspirerte oss til å lære mer om dette spennende feltet, sier en av Cure sine kaffeentusiaster, Brage Brenna-Lund.

Deler hemmeligheten

For at andre også kan glede både sine ansatte og besøkende, ønsker Cure-gutta å dele det de har lært. Og oppskriften, den er overraskende enkel.

Den andre ildsjelen er Bendik Bergh. Med mange timer studering via Youtube, magasiner og kaffebøker i ryggsekken, har han eksperimentert og kommet frem til at det hele handler om de små detaljene.

- Det viktigste og nesten det eneste vi kan kontrollere, er vannkvaliteten og selve bønnene. Heldigvis har vi friskt og rent vann i springen her til lands, men dette kan også kjøpes dyrt. Dyrt vann vil mest sannsynlig øke kvaliteten en viss grad, men det er intet must, sier Bendik idet han skrur på springen og lar det ferske bergensvannet renne.

- I tillegg er det viktig å ha en god maskin som du vedlikeholder og holder ren til enhver tid, understreker han.

Slik gjør du det:

1. Kvern bønnene

Bønnene må kvernes for å få kornene fine nok til at vannet skal slite med å presse seg gjennom. Bruk en kjøkkenvekt og sørg for at du har 18 gram kvernede bønner før du tar det opp i filteret. Les brukermanualen til kvernet ditt for å få best resultat.

2. Press finkornet i filteret

Plasser et tamper over filteret og legg cirka 13 kilo trykk med kroppen på de kvernede bønnene. Det er viktig at resultatet gir en vannrett overflate. Bruk gjerne en baderomsvekt for å finne ut hvor mye 13 kilo trykk er.

Bendik Bergh

2. Press finkornet i filteret

Plasser et tamper over filteret og legg cirka 13 kilo trykk med kroppen på de kvernede bønnene. Det er viktig at resultatet gir en vannrett overflate. Bruk gjerne en baderomsvekt for å finne ut hvor mye 13 kilo trykk er.

3. Pass på tiden

Rens godt rundt filteret før du setter den i espresso-maskinen. For en espresso (liten kopp) 1:2 ratio, trykk “play” i nøyaktig 25 sekunder. For en lungo (stor kopp), la det renne i 45 sekunder.

4. Prego

Er espressoen riktig tilberedt, skal det dannes et fint, jevnt og gyllenbrunt skum på toppen. God kaffe!

Bendik Bergh

4. Prego

Er espressoen riktig tilberedt, skal det dannes et fint, jevnt og gyllenbrunt skum på toppen. God kaffe!

Cure designbyrå

hello@cure.no
928 14 070