I samarbeid med
Nominer din favoritt

Vi kårer Vestlandets
kvinnelige gründer

I samarbeid med
Nominer
her
Vi trenger flere kvinnelige gründere

Et balansert arbeidsliv har høy prioritert. Andelen kvinnelige gründere er kun 20% (SSB 2022) og det ønsker Bergen Næringsråd og Cure å gjøre noe med.

Vinneren får designhjelp til verdi av 200 000,-

Vinneren blir kåret av vår nøye utvalgte jury på kvinnedagen, fredag 8. mars. Etter samtaler og avtale med vinneren gir Cure rådgivning, visuell identitet og nye nettsider til en verdi av 200 000,-.  

KÅRING PÅ KVINNEDAGEN

Nominer her

Alle selskap som har kvinnelig gründer eller co-gründer, og er stiftet som aksjeselskap, kan delta i konkurransen. Du som nominerer er anonym for gründeren og juryen. Vi tar kontakt med alle nominerte gründere for avklaring av behov og ønsker. Frist for nominasjon er 1. mars.

Tusen takk! Din nominasjon for årets kvinnelige gründer er nå mottatt.
Nominer ny
Oops! Noe gikk galt
Power!

Jury

Juryen er satt sammen av administrerende direktør Monica Mæland fra Bergen Næringsråd, samt gründere, erfarne rådgivere, og designere fra Cure.

Monica Mæland

Monica Mæland

Monica Mæland er administrerende direktør i Bergen Næringsråd. Mæland var byrådsleder i Bergen fra 2003 til 2013. Fra 2013 til 2021 var hun næringsminister, kommunal- og moderniseringsminister og justis- og beredskapsminister i Erna Solbergs to regjeringsperioder. Mæland er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, og kom fra stillingen som partner i Schjødt til Bergen Næringsråd.

Henna Raknes (juryleder)

Henna Raknes (juryleder)

Henna er partner i investeringsselskapet Amp11 og innehar også stillingen som COO for Stacc (et Amp Eleven porteføljeselskap). Hun har tidligere arbeidet som managementkonsulent i PwC i mer enn 8 år. Hun har omfattende erfaring fra ulike lederroller og har arbeidet på tvers av forskjellige bransjer og tjenester. Henna er født i Helsingfors, Finland, og har bodd i Norge de siste 18 årene. Henna har en mastergrad i finans fra Norges Handelshøyskole.

Maria Mørseth

Maria Mørseth

Maria har bakgrunn som rådgiver innen rekruttering og utvelgelse av ledere på Vestlandet. Hun gründet i 2017 selskapet Lunsjkollektivet som er en spesialutviklet tech-plattform som gir små og store bedrifter et stort utvalg jobblunsj, helt uten matsvinn, administrasjon og unødvendige kostnader. Lunsjkollektivet leverte i fjor over 250.000 lunsj til bedrifter i Oslo og Bergen og er i ferd med å åpne i Trondheim, hvor Maria nå er basert. Maria er lidenskapelig opptatt av dyrking og lokal matproduksjon og har også åpnet vinbaren Gjøken på si.

Ingrid Solstrand

Ingrid Solstrand

Ingrid gründer i disse dager bærekraftselskapet Mutual. Ingrid er leder for foreningen Bærekraftige Liv i Norge med nærmere 30 lokallag. Hun har videre 8 års erfaring som økonomisjef og administrasjonssjef. Hun er utdannet fra Universitetet i Bergen, City University of London og University of St. Andrews.

Brage Brenna-Lund

Brage Brenna-Lund

I 2016 co-gründet Brage Cure. Siden oppstarten har Brage jobbet som art director og digital designer for en rekke bedrifter i ulike bransjer. Hans spesialkompetanse er å bygge sterke merkevarer og lage gode digitale brukeropplevelser. Brage har også erfaring som foreleser i webdesign ved Høyskolen Kristiania.

Truls Petter Bergh

Truls Petter Bergh

Truls er en av de mest erfarne forretningsutviklerne i Norge, med erfaring siden 1996. Han har ledet flere konsulentselskap og var fra 2005 en av nøkkelpersonene bak Knowit, et av Nordens største konsulentselskap, i perioden 2017-2018 som en del av konsernledelsen i Stockholm. Truls har så langt gründet og co-gründet 27 virksomheter.

Om oss

Heia!
Om Bergen Næringsråd

Bergen Næringsråd er den største medlemsorganisasjonen for næringslivet i Bergensregionen med over 3200 medlemmer. Vi representerer til sammen over 100.000 arbeidstakere. www.bergen-chamber.no

Om Cure

Cure er et anerkjent design- og digitalbyrå som tilbyr helhetlige løsninger for bedrifter som ønsker å lykkes digitalt. Cure er spesialister på nettsider, visuelle identiteter og digital synlighet. Se mer på cure.no

Cure er en del av born {digital}, et Nordisk nettverk av 10 konsulentselskap som omsetter for ca 500 millioner kroner og har over 400 eksperter. borndigital.no