Innhold er hentet fra Norges Musikkorps sin pressemelding på musikkorps.no

Sliter du med å finne frem på musikkorps.no? Vet du ikke helt hvor du skal begynne å lete for å få hjelp til drift av ditt korps? Du er ikke alene! Vi har tatt til oss tilbakemeldingene og er i gang med å utvikle en helt ny nettportal!  

–  Norges Musikkorps Forbund er inne i en spennende fase, med bra fart og retning for å styrke det enkelte korps , så tidspunktet for å gjøre store endringer på musikkorps.no er riktig, sier generalsekretær i NMF, Kjersti Tubaas.  


–  Prosjektet inngår som en del av strategien for å få bedre digital kommunikasjon. Musikkorps.no vil bli vårt viktigste utstillingsvindu og nettportalen skal fungere som et morderne verktøy for NMF i arbeidet med å styrke det enkelte medlemskorps.

Ser frem til samarbeid: Kjersti Tubaas ser frem til et samarbeid med design- og digitalbyrået Cure. Foto: Simen Mikkelsen/NMF
Ser frem til samarbeid: Kjersti Tubaas ser frem til et samarbeid med design- og digitalbyrået Cure. Foto: Simen Mikkelsen/NMF

Det lille ekstra

Etter en omfattende prosess bestemte NMF seg for å inngå et samarbeid med design- og digitalbyrået Cure. Cure har tidligere jobbet for organisasjoner som rederiselskapet DOF, DNT og Visit Hardanger.

– Cure var et frisk pust i anbudsprosessen. De er et relativt ungt byrå, men de har allerede jobbet med store og anerkjente kunder. Vi har troen på at de vil gi korpsbevegelsen noe som vil overraske og imponere oss, samtidig som de er opptatt av å ta vare på vår historie. Jeg gleder meg til å se hva vi skal få til i sammen, sier prosjektleder for musikkorps.no, Monika Heggem.  

– De vil ikke bare gi oss en fin nettportal, de vil gi oss en nettportal med det lille ekstra. Og selvfølgelig hjelper det at de har fastpris, er Kjersti og Monika enig om.  

Flere av NMFs regioner er involvert i arbeidet med ny nettportal, og daglig leder i NMF Hordaland, Janne Rabben, gleder seg til å jobbe tett med Cure.

– Det er noe med den prikken over i-en som man ikke helt klarer å sette ord på. De er oppriktig interessert i å bli kjent med organisasjonen og de har en edge.

Korpguiden – digital korpshåndbok for styremedlemmet  

Etter pandemien har flere frivillige organisasjoner kjent at det er blitt vanskeligere med rekruttering. Mange korps kan kjenne på at det ikke er lett å få inn nye styremedlemmer og det er noe NMF må ta på alvor.

– Vår nye nettside skal bidra til at det skal bli enklere for korpsstyret å drifte og utvikle sitt korps. Hovedmålgruppen vår er nettopp styremedlemmer i korpsene. Med en god og informativ nettside skal det være lettere for et nytt styremedlem å vite hva jobben egentlig går ut på, fortsetter Monika.

I tillegg til hovedsiden, musikkorps.no, skal det også utvikles en Korpsguide, en guide for styret som skal stifte, drifte og utvikle sitt korps. Vi har latt oss inspirere av Idrettsforbundets Klubbguiden, og skal lage en guide hvor styret enkelt kan finne informasjon til den daglige driften av korpset.  

Viktig med lett tilgjengelig informasjon

Dagens nettside ble utviklet rundt 2015. Siden den tid har det skjedd store endringer i det digitale landskapet.

Det finnes mye spennende innhold på dagens nettside, både for korpsene og for andre som er interessert i korpsbevegelsen i Norge. Men innholdet er vanskelig å finne og det er mye som er vanskelig å forstå.

– I dag ser vi at det er informasjon om arrangement, som påmeldinger, innsending av partitur og lignende, samt “korpsdriftsaker”, blant annet støtteordninger og annet styrearbeid, som har flest lesere på nettsiden. Derfor er det viktig for oss at dette er informasjon som er lett tilgjengelig for styremedlemmer i korps, sier Monika, som gleder seg til å ta fatt på jobben sammen med Cure og kolleger både regionalt og nasjonalt.

Det lille ekstra: – Cure vil gi oss en nettside med det lille ekstra, mener prosjektleder i NMF, Monika Heggem. Her sammen med Managing Partner og, designer Brage Brenna-Lund i Cure. Foto: Simen Mikkelsen/NMF.

Cure er valgt ut til å være Norges Musikkorps Forbund (NMF) sin nye partner når de skal fornye musikkorps.no! Dette blir gøy 🎺 🎷

Vil du vite mer?

Skjema er velykket innsendt. Vi tar kontakt med deg så raskt vi kan.
Oisann! Noe gikk galt.